Hardangervidda.                Marts 2003.                       Hardangerjøkulen rundt på ski..

 

Retur til indholdsfortegnelse.

 

Billeder fra turen.

 

Billederne stammer fra en skitur rundt om Hardangerjøkulen, som jeg gik i marts 2003.

 

Strækningen der blev gået var: Haugastøl – Krækkja – Kjeldebu – Finse – Rembesdalsseter – Kjeldebu – Krækkja - Finse.

Strækningerne (undtaget Finse – Rembesdalsseter – Kjeldebu) er kvistede i et tidsrum, som kan aflæses på DNT’s kvistekort.

 

Jeg havde ikke på forhånd bestemt om turen skulle gå i Skarvheimen, nord for Finse, eller i den nordlige del af Hardangervidda, syd for Finse. Af denne grund havde jeg kort med til begge områder, og ville lade vejret afgøre rutevalget.

Såfremt vejret havde været dårligt, var jeg fortsat med toget til Finse, hvor der blot er 500 m til Finsehytta. Vejret var imidlertid godt i Geilo og Ustaoset, så jeg valgte istedet at hoppe af på Haugastøl, og gå mod Krækkja der akkurat kunne nås, inden det blev mørkt.

 

Jeg har adskillige gange før været i området omkring Rembesdalsseter om sommeren, enten på fjeldvandring, eller på brevandring over Hardangerjøkulen til Demmevasshytta, men aldrig om vinteren. På grund af det gode vejr valgte jeg derfor at gå fra Finse til Rembesdalsseter, der ellers kan være en vejrmæssigt udsat strækning. Det blev turens højdepunkt at opleve det rigtig flotte område omkring Rembesdalsseter om vinteren.

 

Det var forøvrigt morsomt, at jeg flere gange på turen mødte en gruppe fra Ruby rejser, der gik mod uret rundt om Hardangerjøkulen, dvs. modsat retning af min rute.