Jotunheimen.                     April 2002.                         Centrale del, skitur..

 

Retur til indholdsfortegnelse.

 

Billeder fra turen.

 

Billederne stammer fra en skitur rundt i Jotunheimen, i starten af april måned.

 

Strækningen der blev gået var: Gjendesosen – Gjendebu – Olavsbu – Spiterstulen (over Leirvassbu) – Glitterheim – Gjendesheim.

 

Alle strækningerne er kvistede i et tidsrum, som kan aflæses på DNT’s kvistekort.

 

Det var en flot oplevelse for første gang at opleve Jotunheimen i hvidt vinterdress. Her i starten af april var den intensive påsketrafik overstået, og der var ganske få folk i fjeldet. Hytterne var alle ved at lukke, og der var overalt en dejlig rolig og afslappet stemning. Idet det ikke havde sneet nævneværdigt siden påsken, der iøvrigt var præget af mildt vejr, var føret mange steder lidt hårdt og iset. Parkering på den private parkeringsplads ved Gjendesosen koster 40,- kr. pr. dag. Er man på tur udenfor højsæson’en, og har måske en enkelt overnatning på Gjendesheim, er der god chance for at opnå en rimeligere pris for parkering på Gjendesheim’s parkeringsplads.

 

En del af de hvide landskabsbilleder er ikke særlig detaljerede. Det skyldes dels at der blev anvendt et engangskamera, samt at scanneren har problemer med at at opfange hvide partier med få konturer. Herudover forsvinder der ligeledes mange af landskabets konturer ved det specielle lave lys, der optræder i overskyet vejr. Endelig bliver det heller ikke bedre af den lave billedopløsning, der er valgt for at reducere download tiden.