Jotunheimen.                     Juli 1991.                            Centrale del.

 

Retur til indholdsfortegnelse.

 

Billeder fra turen.

 

Billederne stammer fra en vandretur i den centrale del af Jotunheimen, gået i juli 1991.

 

Strækningen der blev gået var: Gjendesheim (over Besseggen) – Memurubu – Glitterheim – Spiterstulen – Dagstur til Galdhøpiggen via Svellnosbreen - Leirvassbu – Gjendebu – Memurubu – båd til Gjendesheim – bil til Glitterheim – Dagstur til Glittertind.

 

Et rigtig flot område. På ruten fra Gjendesheim til Memurubu over Besseggen er der mange mennesker, i modsætning til de øvrige ruter, idet turen kan tages som en dagstur med retur via rutebåden på Gjende.

 

Breføringen fra Spiterstulen via Svellnosbreen til Galdhøpiggen, med retur via den normale vardede rute, kan anbefales. Fra toppen af Norges højeste fjeld, 2.468 moh, er udsigten imponerende. F.eks. var det muligt at se Hardangerjøkulen som en hvid plet ca. 130 km mod ssø.

 

Norges næsthøjeste fjeld, Glittertind på 2.464 moh, blev ligeledes besøgt på turen. Ikke på den egentlige rundtur hvor vejret var for dårligt, men ved at køre fra Gjendesheim via Randsverk til den østlige grænse for Jotunheimen nationalpark, hvor der blot er 7-8 km til Glitterheim, der ligger for foden af Glittertind.