Ryfylkeheiene.                  Juli 2004.      Vestlige del, nnv for Lysebotn..

 

Retur til indholdsfortegnelse.

 

Billeder fra turen.

 

Billederne stammer fra en rundtur i den vestlige del af Ryfylkeheiene, nnv for Lysebotn, der blev gået i juli 2004.

 

 

Strækningen var: LysebotnNilsebu (over Kleggjadalen) - EidavatnStoresteinenLitle AurådalNilsebuLysebotn (over Kleggjadalen).

 

 

En tur over 3 af Ryfylkeheienes steinheier, Lusaheia, Storsteinheii samt den største Auråhorten. Steinhei områderne består af goldt glatskuret grundfjeld overstrøet med utallige småsten. Et meget flot særpræget terræn med vide udsyn.

 

Orienteringsmæssigt kan området være vanskeligt i dårligt vejr, idet der ikke er mange markante fixpunkter, men derimod store ensartede flader overstrøet med et utal af småsten. Søerne er bedste fixpunkter, men disse er ofte forsænkede og ses derfor ofte først når man er tæt på dem. Denne tur var dog velsignet af godt vejr, udsynene var vide og mangfoldige og orienteringen var enkel.

 

Til trods for at det var slutningen af juli måned mødte jeg kun folk på Nilsebu samt på en af dagsvandringerne. Terræn’et med de vide udsyn, de passende dagsetapper, stilheden, roen samt det gode (tør)vejr gjorde dette til en af de absolut bedre ture.

 

Start stedet Lysebotn nås efter knap 4 timers kørsel fra Kristiansand. Bilen kan parkeres ved en lille bro et par hundrede meter før bommen over anlægsvejen fra Lysebotn til Nilsebudam. Er man flere kan der bestilles taxa til den 15 km lange tur af asfaltvej til Nilsebudam. Jeg var alene og havde derfor medtaget cykel. Efter 2 timer og en stignng på ca. 500 højdemeter kan cyklen parkeres i Kleggjadalen (kort før Nilsebudam) hvis man skal til Nilsebu, eller ved Nilsebudam hvis man skal til Stakken. Cykelturen går for øvrigt gennem et flot terræn.