Setesdalsheiene.                Marts 2005.                       På ski fra Brokke til Øyuvsbu.

 

Retur til indholdsfortegnelse.

 

Billeder fra turen.

 

Billederne stammer fra en kortere skitur, medio marts 2005, tur / retur mellem Brokke og Øyuvsbu i den østlige del af Setesdalsheiene..

 

Strækningen var: Brokke – Øyuvsbu - Brokke.

 

Planen var at gå rundt om Rosskreppfjorden, en tur der mislykkedes i fjor og i stedet endte med en tur fra Hovden til Haukeliseter. I år lykkedes det heller ikke. Kraftigt snefald med dyb halvtung sne, kraftig vind, dårlig sigt, temperaturstigning med regn op til 1300 moh, alt sammen faktorer der øgede sneskredsfaren, bevirkede at det kun blev til en kort 3 dages tur. Tilbage fra fjeldet kan det være vanskeligt at forstå at jeg gik tilbage, men på fjeldet i dyb sne uden glid selv ned af bakke, kraftig vind og dårlig sigt, var beslutningen lettere.

 

Det er muligt at parkere på en stor parkeringsplads, placeret ved bommen på den vinterlukkede Brokke – Suleskard vej, 4 km vest for frakørslen fra Setesdalen ved Nomeland. Parkeringsafgiften pr. døgn er 75 nok, hvilket er ca. det dobbelte af prisen ved Gjendeosen i Jotunheimen, en betragtelig ekstra udgift hvis man skal gå i 7-8 dage.