Setesdalsheiene                 September 2005.                Brokke – vest om Rosskreppfjorden (Setesdalen -> Stavanger).

 

Retur til indholdsfortegnelse.

 

Billeder fra turen.

 

Billederne stammer fra en vandretur fra Setesdalen gennem Setesdalsheiene og Ryfylkeheiene til Sand / Stavanger i Rogaland, ultimo september 2005.

 

Strækning: Brokke (v.Rysstad) i SetesdalenHåhellerenTaumevatnKringlevatnStorsteinenVassdalstjørnKrossvatnStranddalenSandsaSuldalosen ved Sand / Stavanger..

 

 

Jeg havde gennem flere år tænkt på denne tur, der ville give mulighed for at opleve det indre / vestlige af Ryfylkeheiene, samt kombinere det med turoplevelsen fra en lidt længere vandring med større afstand mellem start og slut sted, i modsætning til de oftere forekomne rundture med udgangspunkt fra en parkeret bil.

 

Sigten var desværre af og til begrænset eller dårlig, men heldigvis ikke mere end at det blev en rigtig flot tur med vide udsyn over Ryfylkeheienes vidtstrakte steinheier, specielt fra Kringlevatn og videre frem rundt om Blåsjø, Norges største vandkraftmagasin.

 

Offentlige transportmidler passede fint sammen i den valgte retning, men ikke i den modsatte retning. Natfærge, Hirtshals -> Kristiansand. Bus, Kristiansand -> Nomeland (ved Brokke/Suleskard vejen) i Setesdalen. Vandretur. Bus, Suldalsosen -> Sand. Hurtigbåd, Sand -> Stavanger. Natfærge, Stavanger -> Hirtshals.

 

Bemærk at billederne fra hele turen er opdelt i 2 gallerier.